Tag Archives: Zaha Hadid

Project 3: Research – Zaha Hadid Sackler Gallery extension

The Serpentine Sackler Gallery, extension was commissioned in 2009-2013. A gallery of two different parts, a converted 19th century brick building and a 21st century textile based structure (designed by Zaha Hadid Architects). The structure is made from tensile created from glass-fibre and forms a curved canopy which looks a bit like a sting ray crossed with a space ship (that’s just what I think).

I read an article about it in the Dezeen Magazine online, Serpentine Sackler Gallery by Zaha Hadid. Also in The Architectural Review; Zaha Hadid’s Serpentine Extension exploits old and new. 

Serpentine Sackler Gallery Extension; Front facing view. Architects: Zaha Hadid Architects, photograph by Luke Hayes.

Serpentine Sackler Gallery Extension; Front facing view. Architects: Zaha Hadid Architects, photograph by Luke Hayes.

 

 

 

 

 

 

 

Continue reading